Friday, April 12, 2013


boleh tak sebelum aku meluahkan perasaan, aku nak gelak. gelak puas puas, gelak besar besaran ?

HAHAHHAHAHAHAHHHAHAHAH HAHAHAHAHHAHAHAH HAHAHAHAHAHAHAHA

okay. sebenanrnya benda dia takdelah lawak mana pun tapi lawak lah jugak.
mari mula.


situasi pertama :
bila Y jumpa O cakap pasal P. then O pergi dekat A cakap apa yang Y cerita. A pun pergi talifon P maki hamun. 

situasi kedua :
si T tak puas hati dengan J. T seorang yang bau api. jadi T pergi cerita buruk pasal R dekat U and S. R dan U lurus bendul terus percaya.

situasi ketiga :
I L N bercerita mengenai boyfriend. niat I L N untuk sakitkan hati F. singkat cerita nak perli F sebab F takde boyfriend. I cakap " Al least kau ( L ) dh ada bf " okay actly bukan kau tpi dia guna gelaran negeri sendiri. bajet F terasa lah? hangin pun tak.

situasi keempat :
si B mula putuskan connection apa apa dengan  R. tapi dalam masa yang sama si B ni stalk semua laman social R. lepastu boleh pulak jawab apa yg R soalkan. pelik. bajet si R ini kisah ? sikit pun tak. buang masa.

situasi kelima :
si H menyatakan sebab dekat si V. yang kelakarnya si H ni cakap itu ini bagai nak rak. rak buku lah katakan. tapi dalam masa yang sama, si H ni tengah bercakap mengenai diri dia sendiri. mungkin rumah dia takde cermin besar utk cermin diri sndiri. kalau takde, si V boleh pinjamkan. nak suruh belikan pun takpe.

situasi keenam :
si A tulis yang dia tidak begitu selesa. keadaan bising katanya. tapi si C sangat terasa. dia kutuk si A habis habisan. padahal itu benda yang takde kena mengena.

lawak tak situasi yang cuba aku sampaikan ?
terasa ?
eh bukan awak lah. tolonglah jangan terasa sebab ini open.
nak terasa sangat ? oh mungkin awak salah seorang dalam situasi dalam ni kot.


maaflah.ini hanya random.

secara konkulisinyaaaaaaa ialah yang pertama jangan nak rasa kau kenal sgt dengan seseorang itu. yang kedua ialah jangan mudah percaya even org tu nampak baik bagi kau. yang ketiga tak mati pun kalau takde boyfriend, dr ada boyfriend yang tua yang suka cakap pasal sex. yang keempat ialah kalau dah benci sgt, takpayahlah nak stalk, rindu eh? puih. yang kelima ialah jangan cakap org lain padahal diri sendiri pun buat. yang terakhir ialah Allah bagi kehidupan bukannya untuk terasa.

moral of the story :
" YOU KNOW MY NAME , NOT MY STORY "




Haters make you famous

-----------------------------------------------------------------------------------------------

muka minta penyepak

gua tarak kisah pun. lu nak cakap gua keseorangan ? lu nak cakap gua bajet? lu nak suruh gua duduk diam dalam hutan? lu pergi lah cakap apa pun. bajet gua kisah? setakat ada kawan dua tiga yang belum tentu kekal selamanya buat apa. Allah itu maha adil. lu buat, esok lusa lu tgklah apa yang lu dapat.

jaga kelakuan.
jaga mulut.
assalamualaikum