Friday, August 3, 2012



Assalamualaikum..

Allah bagi kekuatan diri, fizikal dan mental pada semua umatNYA. tak kira berkulit gelap, cerah, tinggi, rendah, gemuk, kurus dan sebagainya. Allah akan uji kesabaran umatNYA sebab dia tahu mereka ada kekuatan untuk mengharungi ujian tersebut.

ada setengah manusia, dia fikir gurau tu benda yang semua orang akan gelak, akan ingat smpai bila bila . tapi dalam masa yang sama jugak kena ingat, lain orang lain perasaan. dia mungkin seorang yang cpt ketawa, tp dalam masa yang sama hati dia cpt terluka. takde siapa tahu kan?

Allah bagi akal fikir . terlajak perahu blh berundur, terlajak kata ? ada akal sendiri faham. dah besar panjang kan?

so sebelum cakap, make sure benda tu tak akan terguris hati sesiapa even itu hanya satu gurauan. once dh sakitkan hati dia, parah hidup. bila tak maafkan kesalahan kau, dri kau yg merana. so mind your words okay .

dah lama aku tak menangis, so semalam thanks member sbb bg air mata aku mengalir. terima kasih .

hai nama saya wani :')