Monday, February 6, 2012



Assalamualaikum w.b.t
aku seorang gadis yang baru sahaj balik dari pameran mini buku. mini aje okaay, tak meriah langsung. haha . pameran tu hanya di bawah Pwtc aje, tk smpai atas pun. aku dah agk lg masa smpai sbb tgk tade bus, lory, kereta lgsung. nak yng besar besaran tnguu bulan4 , and masa tu kena jimat berjimat sbb on that time kegunaan baucer dilarang sama sekali.


seorang bank bergerak tak larat utk turut serta dalam mencari buku, dia telah mmberi duit dan terus pergi ke surau yg berdekatan utkk merehatkan tubuh badannya yang kureng sihat. tidak mengapa,dimaafkan. aku dgn umi berjalan dan terus berjalan sehingga berhnti di satu tmpt jualan buku yg dikenali sbgai MOY Prodction. di sana aku rmbg mata taktala umi sdg menunggu di kauntr pmbayran. aku mmilih satu persatu shngga bilangannya mnjdi 3. 


perjalaan kami diteruskan shingga ada satu kedai jualan buku islamiah. lama aku perhatikan sebuah buku yang diberi tajuk " Ya Allah, Aku Jatuh Cinta". helaiannya aku selak satu persatu. malangnyaa isi kndungan buku itu tidak mnrik sprti mana tajuk yg diberi. mata aku berubah ke buku yg lain dan terus aku gapai dan ingn mmbelinya. baucer buku diterima ,ini bermkna aku perlu mngmbl lagi 4 bku utk digenapkan rm50. satu buku umi aku yg slbhnyaa buku aku. 


setelah banyk tmpt jualan buku kami masuk, kami mula kepenatan. umi mnyarankan spaya trus pergi ke surau tkt tkt ramai org dan wktu zohor pn dah masuk. selepas slsai solat zohor, kami meneruskn perjalann menuju ke The Mall utk makan tghri. aku naik tingkt atas skali utk ke foodcourt. makann dn minumm yg di order telah pn terhidang. alhmdulillah kami pn kenyang. 


malangnyaa baju untuk pergi table maner tak smpt nk cari apatah lg untuk membelinyaa.. ksiaan -__-