Friday, September 23, 2011

Assalamualaikum . haiii aku masih dalam mood raya .



raya ketujuh belas
- kami sekeluarga dapat jmptn utk mehadiri majlis makan di kawsn rumah lama . kami pergi slps maghrb , kang kalau lmbt tkut makann hbs kan so geraklah awal . hujan renyai renyai tak jadi masalah , bab makan aku memang laju . haha . datang je trus beratur dkt satay , pastu mata tk hnti pndg ada makann apa . aku nmpk ayam golek , fav aku . aku ltk maknn kat meja trus brtr tgu ayam , snggp . haha byk aku makan masa tu . sblm balik , pergi raya rumah jiran lama . hm tp aku ada rasa sdh sikit sbb teringt masa rumah lama ada arwah wan . banyak kenangan . aku igt lagi , bila ada jamuan makan makan mcm ni mesti naik rumah ambk bekas utk isi makann . kini tak lagi . aku rindu , sgt sgt .




raya kesmbilan belas
- tidak kemana mana sebab rumah aku ada buat open house .



raya kedua puluh
- tghri makmok datang rumah sbb smalamnyaa dia tak dtg open house so dignti dgn hrini . planng last min , kteorg pergi Putrajaya rumah makcik . nsb baik makcik ada ,tk hantr Hamadah balik uitm perak . so kteorg pun konvoi la , hanya dua kereta . smpai dalam ptg , lps smbhyg mghrb msg msg cabut . makmok balik KL kami balik SA . kteorg smpt singgah Mall sbb aku ngada mngidam konon nak makan Okomonayaki tapi mmng btl kot lama tk makan . smntra tgu masak , ada usha baju cantik . sgt cantik . ayah , along nak !



raya kedua puluh tiga
- kteorg beraya di rumah jiran jiran terdekat , rumah kawan ayh . tak dirncg , kteorg main srbu jee . mana rumah yg bersepah hbs tergopoh gapah mengemasnya . haha . makan kuih je , tade makann berat .yelah call pun takkan . so balik tu ambk kunci kereta , gerak pergi mamak . makan makan , fuhh kenyang .



raya kedua puluh empat
- masjid negeri Shah Alam ad buat jamuan makan . tidak lepaskan peluang yg ada , kteorg pergi slps mghrb smbhyg isya' sana . agak ramai laa orang . aku tanak makan satay , dh muak so aku ambk lah kambing pangang . sedap , aku kgsi dgn umi . yg lain semua menu sama , rojak , cendol , lemang dan sbgainya . ttbe aku ternmpk ustaz Khairul , ustz yg mngjr aku Pend Islam . tgurlah kan , hormatla skt kang ckp smbg . hehe . 




conclsionnya ---> aku dh kuat makan sekarang .